Om Puffen

Klubbens historie
Puffen blev dannet i 1992 og har for tiden et medlemstal på 14 i aldersgruppen fra 15 til 73 år.
Vi har siden 1996 haft lokaler i kulturhuset på den nedlagte Bolbro Skole. Bygningerne anvendes nu af de mange forskellige klubber og organisationer inden for idræt, undervisning og folkeoplysning m.v.
Lokalerne som tidligere fungerede som fyrrum og kuldepot er stillet til rådighed af Odense Kommune, vi betaler kun for lys og varme, da det er klubbens medlemmer selv fik dem ”byggemodnet” .
Da vi overtog lokalerne, var de endvidere fyldt med gammelt skidt og ragelse, som krævede adskillige dage med oprydning og rengøring. Efterfølgende har kommunen doneret maling og andre materialer til at forskønnelse af lokalerne, herunder materialer til en  lille kaffestue.
Selv om lokalerne ligger i kælderen (både en almindelig kælder og kælder i dobbelt dybde) giver de gode muligheder for at bygge et interessant og varieret anlæg (se siden om anlægget).

Formål
Klubbens formål er at fremme det almindelige kendskabet til modeljernbaner efter det virkelige forbillede. Vi ønsker specielt at udbrede kendskabet til Fynske baner, ikke kun hoved- og sidebaner, men også de mange tidligere mindre privatbaner.

Skala og strømsystem
Klubben bygger anlæg i HO (halv nul) d.v.s. i forholdet 1:87. Som strømsystem er der valgt jævnstrøm (2-skinne drift). Anlægget ejes af klubben, mens det rullende materiel ejes af de enkelte medlemmer.

Aktiviteter
På klubaftener bygger vi først og fremmest på anlægget. Der uddeles opgaver efter lyst og evner, eller man kan selv komme med ideer, men der er også tid til at sludre om andre ting end tog og jernbaner. Det hænder at vi bruger en klubaften til at se videofilm – enten optaget på en af vores efterhånden mange besøg hos andre klubber rundt om i landet, eller det er “købevideo” med udvalgte emner.

Vi mødes hver tirsdag kl. 19.30 og slutter normalt kl. 22.00. Det sker jævnligt, at vi aftaler at arbejde en lørdag, hvor vi så når en del mere end på almindelige klubaftener.

Hvordan bliver du medlem af klubben
Vi kan godt bruge flere medlemmer i klubben, men du er også meget velkommen til “bare” at aflægge  os et besøg, (vi kan altid give en go’ kop kaffe eller te og vi har et mindre udsalg med chokolade m.m.)

Ved rundvisning i klubben på en klubaften, vil et af vores medlemmer vise rundt og fortælle om vores opbygning af vores bane og teknik.

Du skal være mindst 14 år for at blive medlem i klubben, men du behøver ikke selv have en modeljernbane derhjemme eller have det store kendskab til modeljernbaner. Men du skal være interesseret i modeljernbane og i at medvirke i klubbens aktiviteter.
Modeltog er en hobby for hele familien og ikke kun for mænd/drenge, for kvinder/piger er også meget velkommen i klubben.

Kontingent og indskud
Unge under 18 år, uddannelsessøgende og pensionister betaler 60.00 kr. pr. måned i kontingent  og indskuddet er på 250.00 kr.
Personer over 18 år betaler 120.00 kr. pr. måned. Indskuddet er her på 500.00 kr.
Støttemedlemmer betaler 60.00 kr. pr. måned og 60.00 kr. i indskud.
NB: Indskud kan evt. afdrages over flere måneder.

Adresse og kontaktpersoner
Klubbens adresse er Stadionvej 50, indg. K, 5200 Odense V. Indgang K finder du inde i  skolegården, hvor der også er gode parkeringsforhold. Bybusserne kører næsten til døren (linje 41 Bolbro & 42 Tarup, samt linje 130-131 holder på Hauges Plads).
Har du spørgsmål, så er du velkommen til at sende en Email til puffenmjk@gmail.com eller du kan også ringe til formanden, som er Lars Bøgeholm Hansen Mobil tlf. 23 95 28 78